5K 2020

Dňa 26. septembra 2020 sa uskutočnil už 7. ročník spomienkovej športovej udalosti 5K Memorial Run/Walk (Beh/chôdza) organizovanej Občianskym združením OZ INNITOR ako pripomienka tých príslušníkov právo presadzujúcich zložiek, ktorí pri výkone svojho povolania prišli o život.

Nenáročnú 5 kilometrovú trať v rakúsko-slovenskom pohraničí pri bunkri BS-4 v Petržalke absolvovalo takmer 70 účastníkov behom, chôdzou, na bicykli alebo aj v kočíkoch. Príjemné športové popoludnie mnohí z nich zavŕšili prehliadkou opevnenia - bunkra BS-4.

Jedným z hlavných cieľov OZ Innitor je vybudovanie pamätníka pre tých príslušníkov právo presadzujúcich zložiek, ktorí pri výkone svojho povolania prišli o život ako aj dostať myšlienku spomienkových charitatívnych behov do povedomia širšej verejnosti. Aj na základe dobrovoľných príspevkov účastníkov sa podarilo vyzbierať tisíc eur, ktoré zasielame manželke policajta, ktorý nešťastnou náhodou zahynul minulý rok.  

Ďakujeme za podporu MV SR a PZ SR, Finančnej správe SR, Mestskej časti Bratislava Petržalka, Múzeu Petržalského opevnenia, Automobilovým opravovniam MVSR a.s. a Tactical Combat Academy ale najmä všetkým tým, čo si našli čas a prišli.